De Collectie

In het winkelgedeelte van Goudsmederij Ouro vind u collecties van topdesign merken als Niessing, Apero, Cardillac, Sk Edelsmid, La Molla, Manu Schmuck en Leen Heyne en verschillende horloge merken zoals Mondaine, Danish Design, Jacob Jensen, Pierre Junod en Rolf Cremer.
Regelmatig bieden wij talentvolle goudsmeden de gelegenheid hun werk te exposeren.

  • Niessing Donum

Niessing

Niessing kijkt terug op een rijke traditie van sieraden vervaardigen in Duitsland. Al meer dan 140 jaar, heeft Niessing een schat aan ervaring opgedaan in het bewerken van edele metalen. Deze traditie wordt uitgedrukt in de wisselwerking tussen het traditionele ambacht en state-of-the-art technologie. Niessing staat voor hoge kwaliteit, innovatieve ideeën, en eigentijdse juwelen ontwerpen. Meer informatie over trouwringen, spanringen en sieraden van Niessing vind u op de website.

Benieuwd naar de collectie en de prijzen? Bezoek dan de webshop.

Bezoek de webshop
  • Cardillac

Cardillac

Kwaliteit, uniek design en een eigen identiteit. Woorden die de sieraden van Cardillac karakteriseren. Carla en Paul Steenbrink zijn de ontwerpers en goudsmeden van deze collectie met een geheel eigen signatuur en met aandacht voor detail en draagcomfort. Deze exclusieve sieraden zijn verkrijgbaar bij een geselecteerd dealernet van edelsmeden en juweliers. Ervaar de kracht van de creativiteit en vakmanschap waar Cardillac voor staat. Cardillac bestaat sinds 1988 en is vernoemd naar de gelijknamige goudsmid uit de novelle “Das Fräulein von Scuderi” van E. Hoffmann.

Benieuwd naar de collectie en de prijzen? Bezoek dan de webshop.

Bezoek de webshop
  • Jörg Heinz Magic Pendant
  • Jorg-heinz-Mystery-Sphere-Volume-III
  • Jörg Heinz Mystery Sphere

Jörg Heinz sieraden

“Everyone needs a little secret”

We houden van Jorg Heinz vanwege hun moderne sieraden en ‘magisch’ omkeerbare edelsteen hangers. Met deze slimme ontwerpen kan de drager haar persoonlijke stijl aanpassen voor elke vorm van mode of elke gelegenheid.
In 1968 begon Jörg Heinz zijn carrière in Duitsland als een gedreven jonge juweelontwerper met een studio voor het ontwerp van pareljuwelen.
Vandaag is het merk een van de modernste en meest innovatieve sieradenfabrikanten in Europa. Deze prachtige sieraden worden geproduceerd tot in de perfectie en uitsluitend “made in Germany”.

De kostbare en unieke hangers, ringen en verwisselbare elementen blijven boeien met hun fascinerende veranderlijkheid. Strijk met een vinger over het midden van de ring en de donkere parel veranderd in een helderwitte diamanten solitaire. Speels wisselbaar dankzij de soft-touch magneettechnologie aan de binnenkant.

De variabiliteit van Jörg Heinz sieraden stelt de drager in staat het motto te leven: “Always different, but always me”.

 

Apero

Apero Zwitserland, opgericht in 1988 door goudsmid en ontwerper Mauro Morson, staat voor hoge kwaliteit sieraden. Terwijl de kleurrijke creaties van aluminium al lang klassiekers zijn, is de collectie van Apero uitgebreid met sieraden uitgevoerd in roestvrij staal, koolstof en goud, gecombineerd met diamanten, gekleurde stenen en parels.
Apero’s sterke creatieve flair is verfijnd, experimenteel en streeft altijd naar perfectie. De geestige mix van kleuren en materialen, geproduceerd in het atelier in Zwitserland, komt tot uiting in de onderscheidende collecties van de hoogste kwaliteit vakmanschap.

Benieuwd naar de collectie en de prijzen? Bezoek dan de webshop.

Bezoek de webshop
  • clic-creations-dutch-design-jewelry

Clic Creations sieraden

De sieraden van Clic Creations vallen op door hun eenvoud en onderscheiden zich door hun krachtige, strakke design. De sieraden zijn tijdloos, modern en blijven boeien door hun eenvoud. Bij het ontwerp hanteert Suzanne Schaars twee vaste uitgangspunten: de draagbaarheid en de onzichtbare magneetsluiting.
De Clic Dutch Design Jewelry collectie, bestaande uit colliers, armbanden, ringen en oorsieraden, wordt met aandacht en passie ontworpen en handmatig in eigen beheer in Nederland vervaardigd.

Benieuwd naar de collectie en de prijzen? Bezoek dan de webshop.

Bezoek de webshop

La Molla

De Italiaanse architecte, Tiziana Redavid, kreeg inspiratie voor haar assortiment edelstalen juwelen toen ze een bezoek bracht aan een vriend die industriële veren vervaardigd. Ze nam wat voorbeelden mee en was getroffen door de gelijkenis met Afrikaanse versiering. Ze gebruikt Afrikaanse ontwerp voor haar inspiratie. Molla is Italiaans voor veer en ze heeft dit genomen als haar handelsnaam.
Jaarlijks verschijnen er talloze nieuwe creaties van de hand van Tiaziana. La Molla sieraden zijn altijd combinaties van creativiteit en elegantie; opvallende sieraden met een stoere uitstraling.

Benieuwd naar de collectie en de prijzen? Bezoek dan de webshop.

Bezoek de webshop
  • manu schmuck collier
  • manu schmuck ringen
  • manu schmuck armband
  • manu schmuck armband

Manu Schmuck sieraden

MANU sieraden worden handgemaakt in kleine series van exquise kwaliteit in handwerk en design. Eenvoudige, elegante vormen, een matte structuur is de persoonlijke signatuur van de MANU ontwerpers. Karakter in plaats van glans, blikvangers zonder pretentie.
De handgemaakte sieraden in goud en zilver hebben een karakteristieke afwerking met lichte structuren die het edelmetaal een bijzondere uitstraling geeft.
Door de warme kleur van 22 karaats goud te combineren met de zachte glans van zilver ontstaat een contrastrijke combinatie.
Kleine accenten in de vorm van bijvoorbeeld een parel of een diamant geven de ontwerpen een extra accent.

Bezoek de website

SK Edelsmid

De letters SK, staan voor edelsmid Stephanie Kofmehl.
Stephanie laat zich inspireren door verschillende industriële technieken en de eigenschappen van materialen. Bij deze ontwerpen is de functie van het sieraad bepalend voor het de vorm. Dit zie je terug in de eenvoud van de sieraden. De strakke en eenvoudige vormgeving maakt de sieraden tijdloos, elegant en zeer draagbaar.
De sieraden van de SK2 collectie zijn voornamelijk gemaakt van edelstaal, meestal gecombineerd met diamant of goud. Hierdoor krijgen de sieraden een elegante, maar toch stoere uitstraling, wat kenmerkend is voor SK.

Bezoek de website

JFM Werken

Jan Frans Middelhoek studeerde in 1998 af van de Nederlandse school voor edelsmeden te Schoonhoven. Buiten de normale studie volgde hij nog colleges voor luchtvaart- en machinebouwtechnieken. Zijn handigheid en passie hebben de afgelopen jaren geresulteerd in een opvallende collectie van variabele trouwringen, ringen en hangers.
De collectie reflecteert zijn passie voor machine-onderdelen en meetkundig design.
De haven van Rotterdam met zijn scheepvaart en staalfabrieken zijn een bron van inspiratie. Zijn collectie biedt geniale trucjes en verrassingen, gebaseerd op zijn drang om iets anders dan anders te ontwerpen.

Bezoek de website

Leen Heyne

Het meest opvallende aan Leen Heyne’s sieraden is hun elegantie en eenvoud. Veel van zijn ringen en armbanden zijn gemaakt van niets meer dan een enkele gouden of zilveren band met een of meerdere wendingen. Het lijkt zo simpel, echter, het is het resultaat van zorgvuldige werk en vakmanschap. Leen Heyne hamert, plooit en buigt het edelmetaal zo lang als het nodig heeft om de gewenste vorm aan te nemen.
Sinds 2009 is Leen Heyne werkzaam als zelfstandig ontwerper in Tilburg. Zijn sieraden worden tentoongesteld in verschillende toonaangevende galerieën in Nederland.

Bezoek de website

Jacob Jensen horloges

Ontwerper van lifestyle producten met zuivere lijnen, eenvoudige vormen en contrasten van licht en donker. Een unieke, pure en klassieke vormentaal ontwikkeld door Jacob Jensen en verfijnd door zijn zoon Timothy Jensen.
Het eerste product van het merk JACOB JENSEN was een polshorloge. Het horloge werd opgenomen in de Design Study Collection van The Museum of Modern Art in New York.Dat is meer dan 20 jaar geleden. Het JACOB JENSEN 510 en 520 model horloge is nog steeds in productie vandaag de dag.

Bezoek de website

Danish Design horloges

Danish Design horloges zijn eenvoudige, elegante en bescheiden horloges niet alleen door de vormen van de modellen, maar ook de gebruikte materialen. De hoogwaardige metalen als edelstaal en titanium, of de nieuwste lijn in ceramiek, dragen bij aan het draagcomfort.
Het logo met de dubbele “D” staat symbool voor de unieke wereld van design op elke Danish Design horloge.

Drie jonge beroemde Deense stylisten, Martin Larsen, Anna Gotha en Lars Pedersen uit Kopenhagen, zijn de succesvolle ontwerpers van de Danish Design horloge collectie.

Bezoek de website

Jos Horloges

Jij hebt vandaag de dag toch ook meer dan één horloge? Behalve dat het dient als uurwerk, is het bovenal een opvallend sierraad dat perfect moet passen bij je stemming, kleding, bezigheid of persoonlijkheid. En omdat er al te veel van hetzelfde te koop is, kies jij natuurlijk voor Time Design by JOS. Een exclusief ontwerp van Dutch Designer Jos Baijens. Elk jaar komt er een nieuwe gelimiteerde oplage met opvallende ontwerpen voor hem en haar. Echte collectors items voor elke liefhebber van exclusieve horloges en real Dutch Design!

Bezoek de website

Rolf Cremer

Elk horloge van Rolf Cremer wordt gekenmerkt door een bijzondere vormgeving. Het is tijdloos en mode-onafhankelijk: ongecompliceerd en eenvoudig. De stilistische elementen van de duidelijke Scandinavische ontwerpen worden gecombineerd met kleurrijke en speelse elementen. Klassieke kleuren van de horloges zijn zwart en rood, vergezeld van een zelfverzekerde selectie van moderne kleuren als een eerbetoon aan de tijdsgeest. De collectie van modellen is zeer uitgebreid: van minimalistisch en elegant tot gedurfd en experimenteel.

Bezoek de website

Pierre Junod horloges

Verbeelding, creativiteit, en Zwitserse vaardigheden, gecombineerd met roestvrij staal, krasvast saffier, en ecologisch leder – een horloge geproduceerd door PIERRE Junod creëert momenten van tijdloze schoonheid.
In onze collectie hebben we de lijn van de New Yorker ontwerpers Lella Vignelli en Massimo Vignelli opgenomen; design horloges met wisselbare “halo” en aanpasbaar aan kleding en gelegenheid.

Bezoek de website