De horloge collectie

In het winkelgedeelte van Goudsmederij Ouro vind u collecties van topdesign horlogemerken als Raymond Weil, Junghans, Mondaine, Danish Design, Jacob Jensen, Pierre Junod en Rolf Cremer horloges.
Regelmatig bieden wij talentvolle goudsmeden de gelegenheid hun werk te exposeren.

 • raymond-weil-freelancer-skeleton-horloge
 • raymond-weil-freelancer-horloge
 • raymond-weil-freelancer-skeleton-zwart-horloge
 • raymond-weil-maestro-horloge-pack
 • raymond-weil-maestro-horloge
 • raymond-weil-horloge

Raymond Weil horloges

Het Raymond Weil horlogehuis, dat synoniem staat voor luxe, weerspiegelt nog steeds de precieze vakmanschapskwaliteiten van weleer.
Sterker nog, ‘precisiebewegingen’ is het motto van de Raymond Weil ontwerpers en zichtbaar in elk stuk dat vervaardigd wordt. Onder leiding van de zoon en kleinzonen van Raymond Weil – Olivier, Elie en Pierre Bernheim – heeft het bedrijf een frisse herschepping van Zwitsers vakmanschap ingezet, waarbij elk horloge sterk beïnvloed en geïnspireerd is door klassieke sonnetten.
Ondanks het feit dat Raymond Weil het merk pas in 1976 oprichtte, is de Zwitserse voorliefde voor detail duidelijk zichtbaar in de beweging en de complexiteit van het uurwerk, dat perfect doorklinkt naar de microseconde.

Bezoek de website
 • junghans-max-bill-horloge
 • junghans-chronoscope-horloge
 • junghans-meister-horloge

Junghans horloges

Junghans horloges hebben een lange geschiedenis en een grote traditie, waarbij horloges en kunst om de pols prachtig op elkaar zijn afgestemd. Door deskundigheid en jarenlange ervaring zijn de Junghans ontwerpers erin geslaagd om de tijd een eigen gezicht te geven.
Junghans horloges zijn bewust ingetogen en onderstrepen liever de persoonlijkheid en de houding van de drager. Omdat echte stijl nooit luidruchtig is, wordt bewust de voorkeur gegeven aan een meer ingetogen benadering. Het is vanuit deze filosofie dat veel van de Junghans klassieke horloges zijn ontstaan. Misschien is dit ook de reden waarom een Junghans horloge een van de meest stijlvolle complimenten is die u uzelf kunt geven – en uw pols.

Bezoek de website
 • jacob-jensen-curved-horloge
 • jacob-jensen-strata-horloge
 • jacob-jensen-eclipse-440-horloge

Jacob Jensen horloges

Ontwerper van lifestyle producten met zuivere lijnen, eenvoudige vormen en contrasten van licht en donker. Een unieke, pure en klassieke vormentaal ontwikkeld door Jacob Jensen en verfijnd door zijn zoon Timothy Jensen.
Het eerste product van het merk JACOB JENSEN was een polshorloge. Het horloge werd opgenomen in de Design Study Collection van The Museum of Modern Art in New York. Dat is meer dan 20 jaar geleden. Het JACOB JENSEN 510 en 520 model horloge is nog steeds in productie vandaag de dag.

Bezoek de website

Danish Design horloges

Danish Design horloges zijn eenvoudige, elegante en bescheiden horloges niet alleen door de vormen van de modellen, maar ook de gebruikte materialen. De hoogwaardige metalen als edelstaal en titanium, of de nieuwste lijn in ceramiek, dragen bij aan het draagcomfort.
Het logo met de dubbele “D” staat symbool voor de unieke wereld van design op elke Danish Design horloge.

Drie jonge beroemde Deense stylisten, Martin Larsen, Anna Gotha en Lars Pedersen uit Kopenhagen, zijn de succesvolle ontwerpers van de Danish Design horloge collectie.

Bezoek de website

Jos Horloges

Jij hebt vandaag de dag toch ook meer dan één horloge? Behalve dat het dient als uurwerk, is het bovenal een opvallend sierraad dat perfect moet passen bij je stemming, kleding, bezigheid of persoonlijkheid. En omdat er al te veel van hetzelfde te koop is, kies jij natuurlijk voor Time Design by JOS. Een exclusief ontwerp van Dutch Designer Jos Baijens. Elk jaar komt er een nieuwe gelimiteerde oplage met opvallende ontwerpen voor hem en haar. Echte collectors items voor elke liefhebber van exclusieve horloges en real Dutch Design!

Bezoek de website

Rolf Cremer

Elk horloge van Rolf Cremer wordt gekenmerkt door een bijzondere vormgeving. Het is tijdloos en mode-onafhankelijk: ongecompliceerd en eenvoudig. De stilistische elementen van de duidelijke Scandinavische ontwerpen worden gecombineerd met kleurrijke en speelse elementen. Klassieke kleuren van de horloges zijn zwart en rood, vergezeld van een zelfverzekerde selectie van moderne kleuren als een eerbetoon aan de tijdsgeest. De collectie van modellen is zeer uitgebreid: van minimalistisch en elegant tot gedurfd en experimenteel.

Bezoek de website

Pierre Junod horloges

Verbeelding, creativiteit, en Zwitserse vaardigheden, gecombineerd met roestvrij staal, krasvast saffier, en ecologisch leder – een horloge geproduceerd door PIERRE Junod creëert momenten van tijdloze schoonheid.
In onze collectie hebben we de lijn van de New Yorker ontwerpers Lella Vignelli en Massimo Vignelli opgenomen; design horloges met wisselbare “halo” en aanpasbaar aan kleding en gelegenheid.

Bezoek de website