“Horloge reparaties”

Niet alleen voor de aanschaf van een nieuw horloge kunt u bij Goudsmederij Ouro terecht, maar ook voor de reparatie van uw huidige horloge.

Klaar-terwijl-u-wacht service bieden wij voor kleinigheden als het vervangen van een standaard horlogebatterij of het inkorten van een horlogeband. Is er echter meer aan de hand, dan vertrouwen wij graag op onze vaste horlogemaker, die met zijn 25 jaar ervaring een solide basis heeft om vrijwel alle horloge reparaties tot een goed einde te brengen.

Ook reparaties of onderhoud aan high end merken als Cartier, IWC, Tag Heuer, Raymond Weil etc. verzorgen wij graag voor u. Hiervoor werken wij uitsluitend met de reparatie-ateliers van de merken zelf.

In onze winkel, in de Raadhuisstraat in Roosendaal, bieden wij een selectie van horlogebanden aan, waarnaast wij bijna iedere horlogeband kunnen bestellen.

horloge-reparaties

Handig om te weten:

  • een door ons geplaatste horlogebatterij zou na vervanging minimaal een jaar mee moeten gaan. Staat uw horloge binnen een jaar stil, dan plaatsen wij in eerste instantie gratis een nieuwe batterij. Is deze weer te snel leeg? Dan is er meer aan de hand en laten we het uurwerk in het horloge beoordelen door onze horlogemaker.

Waterdicht

Heeft u een waterdicht horloge? Dan kan onze horlogemaker uw horloge testen op waterdichtheid na de batterijwissel. Let wel: De test is een momentopname en garandeert niet dat uw horloge jarenlang waterdicht blijft. Een flinke schok of het uitstaan van de kroon (het knopje waarmee u de tijd kunt verzetten) kunnen er voor zorgen dat er toch vocht in het uurwerk terecht komt. Constateert u vocht in het horloge? Kom dan meteen langs, dan is de kans dat we roestvorming in het uurwerk kunnen voorkomen het grootst.

Wanneer is een horloge waterdicht? Dit is altijd een lastig thema, waarover veel onduidelijkheid bestaat. Meestal vindt u op het achterdeksel van het horloge een indicatie van de mate waarin het horloge bestand is tegen water. Meest voorkomend:

  • geen symbool of vermelding    : niet bestendig tegen water, kijk uit met spatwater en transpiratie
  • 3 ATM/3 Bar Water resistant/30 Meter: spatwaterdicht, zoals spatwater bij handen wassen, lichte regen en transpiratievocht. Dit horloge is niet geschikt om onder te dompelen of mee te zwemmen.
  • 5 ATM/5 Bar Water resistant/50 Meter: geschikt om rustig mee te zwemmen aan de oppervlakte en om mee te douchen, mits er geen sprake is van grote temperatuurverschillen. Niet geschikt om mee te snorkelen of duiken aangezien dit horloge niet bestand is tegen grote waterdruk.
  • 10 ATM/ 10 Bar Water resistant/100 Meter: zwemmen, duiken in het zwembad, snorkelen en zeilen leveren geen problemen op voor dit horloge mits er geen sprake is van grote temperatuurverschillen. Niet geschikt voor recreatie of diepzeeduiken.
  • 20 ATM/20 Bar Water resistant/200 Meter: geschikt voor alle watersporten, inclusief duiken tot ongeveer 30 meter diepte
  • 100 ATM/100 Bar Water resistant/1000 Meter: geschikt voor diepzeeduiken
Contactformulier

Meer informatie over horloge reparaties?

Bezoek vrijblijvend onze winkel en bespreek het met Karin, Tamara of Philippine.
Telefonisch kunt u ons bereiken via +31 (0)165 870 017 of mail ons via het contactformulier
Contactformulier